Aug 212014
 

Jeg har haft en del problemer med at få MMS opsætningen på min Nokia 630 Dual SIM til at virke. For det første er den ikke til salg i Danmark, så der er ikke nogen operatører der har vejledninger på præcis den telefon. For det andet er TDCs og Yousee’s vejledninger til Windows Phone opsætning misvisende eller forældede og direkte forkerte.

Med lidt trial and error er det lykkedes mig at kunne sende og modtage MMS’er på begge SIM kort (det ene er til arbejde, det andet er privat).

Man kommer ind til opsætningen på en engelsk-sproget Lumia 630 Dual SIM ved at åbne Settings og derefter “Cellular+SIM”.

Inden MMS opsætningen kan laves, skal internet-opsætningen på begge SIM virke. Det var der ikke så mange ben i. For TDC var det nok at vælge TDC i Cellular connection profile og beholde “Manual Internet APN” ved Off:

image

Siden der ikke var noget Yousee valg i listen under Cellular Connection Profile (jeg ved godt der er et Onfone, men jeg valgte at gøre som beskrevet her, jeg har ikke testet Onfone), valgte jeg TDC og indtastede internet-opsætningen manuelt. Dvs. “Manual Internet APN” er sat til On.

image

Yousee’s internet opsætning er nem nok, og forøvrigt identisk med TDCs.

imageimageAPN navn: internet

Proxy server URL: 62.135.173.214

Proxy Port: 8080

IP type: IPv4

Ja, jeg ved godt at ovenstående IP ikke er en URL, selvom feltet hedder URL, men sådan her virker det.

 

TDCs og Yousees MMS opsætninger er sjovt nok også identiske.

image

image

MMS APN: mms

WAP gateway (URL): 194.182.251.15

WAP gateway port: 8080

MMSC (URL): http://mmsc.tdc.dk/

MMSC Port: 8002

IP type: IPv4v6

 

Misvisende: http://yousee.dk/Hjaelp_og_Support/Mobil/Opsaetning/Manuel_opsaetning_MMS_internet.aspx – henviser til et ikke-eksisterende felt kaldet Proxyadresse under MMS-opsætningen. Måske var det der i Windows Phone 7, hvilket gør vejledningen forældet og ikke misvisende.

Forkert: http://yousee.dk/Hjaelp_og_Support/Mobil/Opsaetning/MobilManualer.aspx#/nokia/lumia-900/mms/manuel-opsaetning – der står man ikke kan ændre MMS opsætningen manuelt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)